Berner Sennen

De co-trainer is een Berner Sennen hond die luistert naar de naam Ravi. Hij is een flinke reu van 5 jaar. Hij is lief en aanhankelijk maar ook best eigenwijs. Als je hem duidelijke opdrachten geeft dan vindt hij het leuk om die voor je uit te voeren. Bij de Topdog training leer je daar alles over.

Berner Sennen honden zijn van oorsprong Zwitsere berghonden die goed het erf konden bewaken en hard konden werken. Vroeger trokken ze de karren met melkbussen. Dat hoeft tegenwoordig niet meer, maar hun huis en baasjes bewaken kunnen ze prima.

Jij als roedelleider

Bij Topdog leer je hoe je de leiding kunt nemen over de hond door gebruik te maken van “hondentaal” en hondengedragsregels. Zo ervaart de hond jou als roedelleider en voert hij de opdrachten uit die jij hem geeft. Het leuke is dat je daarmee ook leert hoe je in het dagelijks leven in bepaalde situaties op een fijne manier de leiding kunt nemen. Zodat je meer voor jezelf opkomt. Of ben je iemand die veel schreeuwt of snel boos wordt? Dan leer je bij Topdog hoe je de hond/iemand rustig kunt benaderen. Als je duidelijk en rustig bent dan vindt de hond jou een goede roedelleider en zal hij naar je luisteren. Dan kun jij hem opdrachten geven. Hoe gaaf is dat?!