“Het is mijn missie om kinderen te begeleiden met mijn hond, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met tegenslagen”

Wat is Topdog Sova training

Topdog is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen waarbij de hond als co-trainer ingezet wordt. Bedoeld voor kinderen die vastlopen, op wat voor manier dan ook. Een positieve omgang met een hond werkt troostend en stress verlagend.

Het kind leert leiding te geven aan de hond door gebruik te maken van hondentaal en hondengedragsregels. De hond gaat het kind dan als “roedelleider” ervaren en voert opdrachten uit. Deze opdrachten worden steeds wat moeilijker en tot slot kan het kind iets leuks gaan doen samen met de hond zoals een ijsje eten op het terras of naar het bos. Of een andere door het kind gekozen activiteit.

7 tot 14 jaar

Voor wie is de Topdog training bedoeld?

De training is bedoeld voor kinderen die zich om wat voor reden dan ook niet zelfverzekerd voelen. Kinderen die bijvoorbeeld:

  • Gepest worden op school of in de buurt of kinderen die pesten
  • Moeilijk “nee” kunnen zeggen
  • Snel boos worden
  • Overal meteen op reageren
  • Moeilijk nieuwe vrienden maken
  • Angstig zijn

Dit zijn wat voorbeelden maar de Topdog training kan eigenlijk voor alle kinderen iets positiefs betekenen. Dus leg je vraag bij mij neer dan kunnen we samen kijken hoe het zo goed mogelijk ingezet kan worden. De trainingen zijn meestal individueel maar het kan ook samen of in een klein groepje. Ik geef trainingen aan kinderen vanaf 7 tot ongeveer 14 jaar.

Wat is het resultaat van de Topdog training?

De positieve omgang met honden bevordert de aanmaak van hormonen (oxytocine en endorfines). Kinderen worden hier rustiger door en gaan zich beter concentreren. De training vermindert stress, het zelfvertrouwen groeit en de weerbaarheid verbetert. Er vindt dus een positieve verandering plaats in het dagelijks leven. Kinderen leren zich in sociale situaties te gedragen zonder last te hebben van hun impulsiviteit of juist teruggetrokkenheid. Angsten worden minder ernstig of verdwijnen.

Wie is de co-trainer?

De training wordt gegeven samen met Ravi, een Berner sennen hond die 5 jaar oud is. Hij heeft een speciale kwaliteit om rustig en geduldig met kinderen om te gaan. Ook is hij lekker eigenwijs en ontzettend lief. Hij is wel groot. Daarom is de eerste bijeenkomst een kennismaking en wordt het kind goed voorbereid op de ontmoeting met de hond. Ravi is een gecertificeerde hond, dit houdt in dat hij ieder jaar opnieuw gekeurd wordt of hij zijn werk nog goed kan uitvoeren.

Waar wordt de training gegeven?

Ik maak gebruik van een locatie in Nijmegen. Verderop in de training gaan we ook naar een park of een losloopgebied toe om daar te trainen. In overleg kan de training ook in de buurt van de woonplaats gegeven worden of zelfs thuis.

Samenwerking met Topdog Midden-Nederland

Om de kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de Intervisie groep Topdog Midden-Nederland. Hier zijn meerdere ervaren Topdog trainers bij aangesloten. We vormen een intervisiegroep en waar nodig kunnen we ook samenwerken met meerdere trainers. Ons doel is elkaar te ondersteunen, feedback te geven en te blijven vernieuwen.

Meer weten over de Topdog training?

Neem contact op en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg kan geven over de training en je kan informeren over de kosten.

Selma van Zeeland 06-46591683

Of vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op: